Editors Picks

Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

ΟΠΑΠ: Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά η ανάπτυξη του δικτύου των VLTs

By on 1:56 μ.μ.


Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά η κατασκευή των καταστημάτων playOpap που θα φιλοξενήσουν τα 16.500 VLTs του ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τους έως τώρα υπολογισμούς, η πρώτη κρίσιμη μάζα 70 έως και 90 καταστημάτων θα αρχίσει να λειτουργεί προς τα τέλη Ιουνίου.

Το δικαίωμα εκμετάλλευσης / λειτουργίας των πρώτων αυτών καταστημάτων έχει παραχωρηθεί κυρίως σε σημερινούς ιδιοκτήτες πρακτορείων του ΟΠΑΠ. Η υπογραφή των συμφωνιών μίσθωσης και των συμβάσεων των συνεργατών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αυτή την περίοδο.
Ήδη σε Άγιο Δημήτριο, Χαλάνδρι, Κορυδαλλό και Πειραιά λειτουργούν 4 πιλοτικά καταστήματα playOpap, όχι προσβάσιμα στο κοινό, όπου η εταιρεία πραγματοποιεί όλες τις απαραίτητες τεχνικές δοκιμές και ελέγχους.

Νέα εμπειρία παιχνιδιού
Με τα περίπου 700 Gaming Halls σε όλη την Ελλάδα ο ΟΠΑΠ υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία στους παίκτες τυχερών παιχνιδιών. Ήδη στα πιλοτικά καταστήματα έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση μέχρι και της τελευταίας λεπτομέρειας των διεθνών προτύπων στην εξυπηρέτηση του παικτών αλλά και των βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται με επιτυχία σε όλες τις χώρες του εξωτερικού και αφορούν στην υιοθέτηση και τήρηση των κανόνων του υπεύθυνου παιχνιδιού. Οι δε παιγνιομηχανές είναι τελευταίου τύπου και η εικόνα τους δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που έως τώρα γνωρίζουμε από το παρελθόν. Ο ΟΠΑΠ έχει επιλέξει να εγκαταστήσει παιγνιομηχανήματα από 4 διεθνώς αναγνωρισμένους προμηθευτές VLTs με χιλιάδες παιγνιομηχανήματα εγκατεστημένα στην διεθνή αγορά: GTECH, INSPIRED GAMING, WMS (SCIENTIFIC GAMES), SYNOT.
Οι παιγνιομηχανές θα είναι δύο τύπων: up-rights και slant-tops. Τα παιχνίδια έχουν συνήθως πολλούς τροχούς και 9 με 50 σειρές κέρδους, στις οποίες τα σύμβολα πρέπει να συνδυαστούν για να κερδίσουν. Έτσι δίνεται η ευελιξία στον παίκτη να επιλέξει διάφορες μεθόδους στοιχηματισμού που να ταιριάζουν στις προσωπικές προτιμήσεις του τρόπου διασκέδασης που επιθυμεί.

Κορυφαία τεχνολογία και online έλεγχος
Τόσο τα 16.500 VLTs του ΟΠΑΠ όσο και τα 18.500 που θα εκμεταλλευθούν οι παραχωρησιούχοι θα συνδέονται με ένα κεντρικό πληροφοριακό σύστημα για τον άμεσο και σε πραγματικό χρόνο (online και realtime) έλεγχο λειτουργίας τους.
Το σύστημα του ΟΠΑΠ βασίζεται στο λογισμικό πακέτο της GTECH (υποστηρίζει τη λειτουργία χιλιάδων παιγνιομηχανημάτων σε δεκάδες πελάτες σε όλο τον κόσμο), με τις αναγκαίες τροποποιήσεις, ώστε να καλύπτει τις νομοθετικές και κανονιστικές απαιτήσεις και τις επιχειρησιακές ανάγκες του ΟΠΑΠ.
Οι λειτουργίες του συστήματος περιλαμβάνουν τη διαχείριση των παιγνιομηχανημάτων, των παιχνιδιών και των καταστημάτων, την έκδοση και διαχείριση ατομικής κάρτας παίκτη και ηλεκτρονικού λογαριασμού αλλά και την πλήρη παρακολούθηση της εφαρμογής υπεύθυνου παιχνιδιού (όρια, αυτοαποκλεισμοί, κλπ.).
Παράλληλα το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα θα παρακολουθεί και ελέγχει σε πραγματικό χρόνο την ορθή λειτουργία παιγνιομηχανημάτων, παιχνιδιών και καταστημάτων, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη διαχείριση ταμειακών ροών, την οικονομική εκκαθάριση και την απόδοση κερδών, προμηθειών και φόρων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΕΕΠ θα έχει άμεση πρόσβαση στα δεδομένα που παρέχονται από το σύστημα, ώστε να εξασκεί πλήρως τον εποπτικό της ρόλο.Πολλαπλά οφέλη
Η ανάπτυξη των καταστημάτων playOpap διαμορφώνει ένα νέο τοπίο στην αγορά τυχερών παιχνιδιών με πολλαπλά οφέλη τόσο για τους ίδιους τους παίκτες όσο και για τις τοπικές κοινωνίες, την απασχόληση, την αγορά ακινήτων και τα δημόσια έσοδα, σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ.
Ειδικότερα, κάθε πτυχή της λειτουργίας των VLTs στην ελληνική Επικράτεια θα βρίσκεται υπό την εποπτεία της ΕΕΕΠ, η οποία, ως αρμόδια ρυθμιστική αρχή, θα πιστοποιεί όλα τα καταστήματα VLTs, τα παιγνιομηχανήματα που θα εγκατασταθούν σε κάθε χώρο, τα παιχνίδια που θα προσφέρονται, το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα που ελέγχει και παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τα 35.000 παιγνιομηχανήματα, καθώς και τον υπεύθυνο λειτουργίας / διαχείρισης των καταστημάτων. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο υπεύθυνο παιχνίδι. Υπάρχει ηλικιακό όριο, ώστε να αποκλείονται οι παίκτες ηλικίας κάτω των 21 ετών, μέγιστο και ελάχιστο ποσό στοιχηματισμού, εβδομαδιαίος και μηνιαίος μέγιστος χρόνος παιξίματος, δυνατότητα στο παίκτη να αυτο-αποκλειστεί από τη συμμετοχή του σε παιχνίδια μέσω των VLTs. Επίσης θα λειτουργεί γραμμή στήριξης για άτομα και τις οικογένειές τους που παρουσιάζουν φαινόμενα εθισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΠΑΠ μέσω του πληροφοριακού συστήματος που διαθέτει, θα δίνει στον παίκτη διάφορες επιλογές ώστε να μπορεί ο καθένας να ρυθμίζει την παικτική συμπεριφορά του, τη διάρκεια της συνεδρίας του σε κάποιο παιγνιομηχάνημα πριν αρχίσει να παίζει, τη διάρκεια αποχής (δηλαδή αυτοαποκλεισμού) από τη χρήση VLTs, κλπ.
Επίσης, με την ορθή και νόμιμη ανάπτυξη των VLTs στην Ελλάδα από τον ΟΠΑΠ. Επιδιώκεται να δοθεί ένα μεγάλο χτύπημα στον παράνομο τζόγο, ο τζίρος του οποίου, σύμφωνα με την ΕΕΕΠ, ανέρχεται σε περίπου 4 - 5 δισ. ευρώ ετησίως, καθώς λειτουργούν 60.000 με 100.000 παράνομες παιγνιομηχανές.
Επίσης, η δημιουργία των Gaming Halls και το αυξημένο ωράριο λειτουργίας τους (έως τις 2 το βράδυ) αναμένεται ότι θα συμβάλουν στη δημιουργία τουλάχιστον 10.000 νέων θέσεων εργασίας και την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας λόγω των αυστηρών και συνεχών ελέγχων που θα γίνονται.
Σημαντικά θα είναι τα έσοδα στα κρατικά ταμεία, καθώς το 30 - 35% των μεικτών εσόδων θα καταλήγει στα δημόσια ταμεία, συνεισφέροντας σημαντικά δημοσιονομικά οφέλη στο κράτος, τα οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών υπολογίζονται στα επίπεδα των 300 εκατ. ευρώ για το 2016.
Τέλος, αναμένεται να θα τονωθεί σημαντικά η ευρύτερη αγορά ακινήτων και ο κατασκευαστικός κλάδος, ακόμη και σε τοπικό επίπεδο.
Υπενθυμίζεται ότι για την απόκτηση της άδειας των VLTs ο ΟΠΑΠ κατέβαλε 560 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι και το υψηλότερο τίμημα που έχει ποτέ καταβληθεί στην Ευρώπη.

Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου